ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Πε 18 Ιουλίου 2024, 07:58 ΠΜ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου εορτασμός Παμμεγίστων Ταξιάρχων στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Πολιούχων της μεγάλης πόλης Κορυδαλλού.

Έχει προγραμματισθεί να προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, της Δοξολογίας και της Ιεράς Λιτανείας και να κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Νικαίας και Κορυδαλλού κ. Αλέξιος.

Την παραμονή και ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κάθε χρόνο στις δεκαετίες των 50, 60 και μέχρι μέσα δεκαετίας 70, για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού του, το τότε αστικό 5ο ΚΤΕΛ Πειραιά, με έκτακτα δρομολόγια των λεωφορείων του της Λεωφορειακής Γραμμής του ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ μετέφερε από τον Πειραιά στον Κορυδαλλό χιλιάδες Πειραιώτες από τις πόλεις Πειραιά, Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Νέο Φάληρο, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα και Νίκαια για προσευχή, ικεσία, προσκύνημα, εκκλησιασμό και λιτάνευση στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίων Ασωμάτων Ταξιαρχών Κορυδαλλού κτίσμα 10ου αιώνα μετά Χριστό και από το 1964 και στον Νέο Μεγάλο Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού που θεμελιώθηκε το 1957 από την Πριγκίπισσα Ειρήνη.

Οι πλούσιοι κάτοικοι της πόλης του Πειραιά οικογενειακώς, την παραμονή και ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κάθε χρόνο στις δεκαετίες των 30, 50 και 60 προσέρχονταν στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες Κορυδαλλού για προσευχή, ικεσία, προσκύνημα, εκκλησιασμό και λιτάνευση με τις ιδιόκτητες αμερικάνικες και γερμανικές λιμουζίνες των τις οποίες στάθμευαν άνετα στις τότε γύρο αλάνες και στους χωματόδρομους των.

Χιλιάδες και σήμερα παλιές και νέες ιστορικές, φτωχές, πλούσιες, άσημες και διάσημες οικογένειες των πόλεων Πειραιά, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέου Φαλήρου, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου την παραμονή και ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπως κάθε χρόνο από την δεκαετία του 30 προσέρχονται στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες Πολιούχους Κορυδαλλού για προσευχή, ικεσία, προσκύνημα, εκκλησιασμό και λιτάνευση.

Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες Κορυδαλλού είναι μέρος του πολιτισμού του Κορυδαλλού, του Πειραιά, της Αττικής, της Ελλάδας και του πολιτισμού μας.

MANUSCRIPT.GR

Επιπρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό

Πρόσφατα Άρθρα

Ειδήσεις

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ Ε/Γ – Ο/Γ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η θέσπιση Καθημερινών, Σαββάτων, Κυριακών, Εορτών και Τοπικών και Επίσημων Αργιών το πρωί (7-9) και το απόγευμα (16:00-18:00) και όλο τον χρόνο (Χειμώνα-Άνοιξη-Καλοκαίρι και Φθινόπωρο)

Περισσότερα »
Ειδήσεις

ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ – Β ΠΕΙΡΑΙΑ – ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Στον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέθεσε υπουργικό ή υφυπουργικό αξίωμα σε καμία και σε κανένα βουλευτή από τις εκλογικές περιφέρειες

Περισσότερα »
Ειδήσεις

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι γενικοί , ειδικοί και υπηρεσιακοί γραμματείς Υπουργείων που με κοινή απόφαση

Περισσότερα »

Κατηγορίες Άρθρων

Η MANUSCRIPT || ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ είναι ελεύθερο, μη κερδοσκοπικό, πλουραλιστικό, δημοσιογραφικό μέσο επικοινωνίας και δεν δημοσιεύει διαφημίσεις και δεν εισπράττει συνδρομές.

Επικοινωνία

Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορα στην πηγή

Άμισθος υπεύθυνος έκδοσης – ανάρτησης, ιδρυτής – ιδιοκτήτης – διευθυντής καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας  www.manuscript.gr,
δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγραφάκης.

©   2020 | COSMOTE NewSite4U