ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Πε 18 Ιουλίου 2024, 09:06 ΠΜ

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου Ιωάννου Ελεήμονος, Νείλου Οσίου Μυροβλύτου, Νικολάου Κωνσταντινουπόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας Ελληνισμός, Ορθοδοξία και Οικουμένη αποχαιρέτησαν Τον και κτήτορα του Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Κύπρου Κυρό Χρυσόστομο Β΄.

Άξιο τέκνο και γέννημα (1941) Τάλας Πάφου με τεράστιο και διεθνές θεολογικό – ποιμαντικό – ποιμαντορικό – ιεραποστολικό – πνευματικό – κοινωνικό – πολιτιστικό και αθέατο φιλανθρωπικό έργο.

Προσέφερε πολλά στην υγεία, στην παιδεία, στο κλήρο, στην ομογένεια και στην Ορθοδοξία.

Αποστολή ασθενών στο εξωτερικό προς ίαση, εκτός της κατασκευής της Πανεπιστημιακής Θεολογικής Σχολής, χορήγηση υποτροφιών για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές διαφόρων επιστημών σε Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία και ίδρυση φοιτητικών εστιών και Κεντρικού Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου για την ομοιόμορφη μισθοδοσία των Κληρικών της Εκκλησίας της Κύπρου με αξιολογικά κριτήρια και κτήτορας Επισκοπείου Ιεράς Μητροπόλεως Βρυούλων Ερυθραίας Μικράς Ασίας Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Έντιμος, σεμνός, ευπρεπής, αλύγιστος και ακούραστος πατριώτης, αφιλοκερδής, ανιδιοτελής, αφιλάργυρος, φιλότιμος, αρχοντικός, δημιουργικός και μεγάλος μεταρρυθμιστής, κτήτορας, φιλεκπαιδευτικός, ευεργέτης, φιλεύσπλαχνος, φιλάνθρωπος, φιλόπτωχος, φιλοπρόοδος, πολιτισμικός, φιλειρηνικός, ανθρωπιστής και διεθνής δυνατή προσωπικότητα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Κύπρου Κύρος Χρυσόστομος Β΄ και πρώην Μητροπολίτης Πάφου.

Επιπρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό

Πρόσφατα Άρθρα

Ειδήσεις

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ Ε/Γ – Ο/Γ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η θέσπιση Καθημερινών, Σαββάτων, Κυριακών, Εορτών και Τοπικών και Επίσημων Αργιών το πρωί (7-9) και το απόγευμα (16:00-18:00) και όλο τον χρόνο (Χειμώνα-Άνοιξη-Καλοκαίρι και Φθινόπωρο)

Περισσότερα »
Ειδήσεις

ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ – Β ΠΕΙΡΑΙΑ – ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Στον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέθεσε υπουργικό ή υφυπουργικό αξίωμα σε καμία και σε κανένα βουλευτή από τις εκλογικές περιφέρειες

Περισσότερα »
Ειδήσεις

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι γενικοί , ειδικοί και υπηρεσιακοί γραμματείς Υπουργείων που με κοινή απόφαση

Περισσότερα »

Κατηγορίες Άρθρων

Η MANUSCRIPT || ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ είναι ελεύθερο, μη κερδοσκοπικό, πλουραλιστικό, δημοσιογραφικό μέσο επικοινωνίας και δεν δημοσιεύει διαφημίσεις και δεν εισπράττει συνδρομές.

Επικοινωνία

Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορα στην πηγή

Άμισθος υπεύθυνος έκδοσης – ανάρτησης, ιδρυτής – ιδιοκτήτης – διευθυντής καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας  www.manuscript.gr,
δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγραφάκης.

©   2020 | COSMOTE NewSite4U