ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κυ 28 Απριλίου 2024, 16:39 ΜΜ

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΛΕΠΡΩΝ ΧΙΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ

Το αρχαιότερο Νοσηλευτικό ίδρυμα της Ελλάδας είναι το Άσυλο Λεπρών Χίου που η παύση λειτουργίας και η εγκατάλειψη του στην φθορά του πανδαμάτορος χρόνου μετρούν πάρα πολλά χρόνια.

Αριστούργημα της Σιδηρουργίας και του Πολιτισμού και η σιδερένια εξώπορτα του Ιδρύματος στην οποία εκτός των χρονολογιών ίδρυσης 1378 και ανακαίνισης 1909 στο επάνω μέρος της ημικυκλικά αναγράφεται ΑΣΥΛΟ ΛΕΠΡΩΝ ΧΙΟΥ με αριστοτεχνικά σιδερένια γράμματα.

Το Υπουργείο Υγείας με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού να φροντίσουν για την αναστήλωση και την ανακαίνιση του Άσυλου Λεπρών Χίου που είναι ένα Μουσείο και Μνημείο Υγείας και Πολιτισμού.

Ας ενδιαφερθούν άμεσα οι υπουργοί Υγείας και Πολιτισμού κ.κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης και Στυλιανή Μενδώνη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ

Επιπρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό

Πρόσφατα Άρθρα

Οικουμένη

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ OPEN TV ΦΥΣΙΚΟΣ – ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ κ. ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΚΟΝΗΣ

ΠΗΓΗ: MAROUSAKIS.GRhttps://www.marousakis.gr/neo-epeisodio-skonis/ Με τα σκαμπανεβάσματα του καιρού να συνεχίζονται θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας όπου τις έντονες βροχές και τα χιόνια στα

Περισσότερα »

Κατηγορίες Άρθρων

Η MANUSCRIPT || ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ είναι ελεύθερο, μη κερδοσκοπικό, πλουραλιστικό, δημοσιογραφικό μέσο επικοινωνίας και δεν δημοσιεύει διαφημίσεις και δεν εισπράττει συνδρομές.

Επικοινωνία

Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορα στην πηγή

Άμισθος υπεύθυνος έκδοσης – ανάρτησης, ιδρυτής – ιδιοκτήτης – διευθυντής καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας  www.manuscript.gr,
δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγραφάκης.

©   2020 | COSMOTE NewSite4U